Datum: 25 november 2021
In dit document vindt u de Algemene Voorwaarden van VerbeterJeTaal.nl, kantoorhoudende te Amersfoort, geregistreerd bij de KvK onder de naam Tamalexis met nummer 61382795.
De Algemene Voorwaarden hebben toepassing op het gebruik van de Website www.verbeterjetaal.nl (inclusief subdomeinen) en de daarop aangeboden Diensten.
Artikel 1 Definities
A. Aanbieder: de natuurlijke persoon of rechtspersoon die via de Website Diensten aan Gebruikers en Klanten aanbiedt.
B. Diensten: de door de Aanbieder aangeboden producten en/of Diensten, waaronder begrepen (maar niet beperkt tot):
B1. Toegang tot digitale cursussen (onder andere videolessen, e-books en oefeningen) en de community tegen eenmalige betaling.
B2. Toegang tot digitale cursussen (onder andere videolessen, e-books en oefeningen) en de community tegen periodieke betaling.
C. Gebruiker: iedere bezoeker van de Website die kan overgaan tot (onder meer) het aanmaken van een account, het opvragen van een informatiebrochure, het stellen van een vraag of het verrichten van een inschrijving.
D. Licentie: het recht om gebruik te mogen maken van de Diensten van de Aanbieder door één persoon.
D1. Individuele licentie: licentie afgegeven aan één persoon.
D2. Groepslicentie: meerdere licenties, afgesloten binnen één Overeenkomst en afgegeven aan een groep personen.
E. Klant: (de contactpersoon van) een organisatie, bedrijf of anderzijds groep personen waarvoor door een of meerdere personen een groepslicentie wordt aangevraagd.
F. Overeenkomst: de Overeenkomst die tot stand komt tussen de Aanbieder en een Gebruiker op grond van de inschrijving door de Gebruiker voor een Dienst bij de Aanbieder via de Website; of de Overeenkomst die tot stand komt tussen de Aanbieder en een Klant op grond van een door de Klant geaccepteerde, door Aanbieder uitgebrachte offerte.
G. Website: alle websites en onderliggende webpagina’s van de Aanbieder.
H. Zakelijke relatie: een natuurlijk of rechtspersoon met wie een zakelijke overeenkomst wordt of kan worden afgesloten en die in het bezit is van een geldige inschrijving in de registers van de Nederlandse Kamer van Koophandel of een buitenlands equivalent van de Kamer van Koophandel.
Artikel 2 Toepasselijkheid
A. Deze Algemene Voorwaarden vinden toepassing op het gebruik van de Website door de Gebruiker en de Klant, waaronder (maar niet uitsluitend) iedere Overeenkomst die tot stand komt door inschrijving door de Gebruiker, iedere Overeenkomst die tot stand komt door het accepteren van een door Aanbieder uitgebrachte offerte door de Klant, ieder dienstaanbod en alle inhoud. Deze voorwaarden zijn tevens te raadplegen op de Website en gelden in aanvulling op het Privacybeleid zoals vermeld op de voornoemde website.
B. Iedere Gebruiker en Klant van de Website, welke zich registreert voor een aangeboden Dienst via de website van de Aanbieder en waardoor een Overeenkomst tot stand komt, aanvaardt de toepasselijkheid van deze Algemene Voorwaarden.
C. De (gehele of gedeeltelijke) ongeldigheid van een of meer bepalingen van de Algemene Voorwaarden tast de geldigheid of verbindendheid van de overige bepalingen niet aan. Indien zou blijken dat een bepaling ongeldig of onverbindend is, zullen Aanbieder en de Gebruiker of de Klant het ongeldige of onverbindende gedeelte vervangen door een bepaling die wel geldig en verbindend is en waarvan de rechtsgevolgen, gelet op de inhoud en strekking van de betreffende bepaling, zo veel mogelijk overeenstemmen met die van het ongeldige of onverbindende gedeelte van deze bepaling.
D. Partijen kunnen alleen afwijken van deze Algemene Voorwaarden als zij dat uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen en sluiten de toepasselijkheid van aanvullende en/of afwijkende Algemene Voorwaarden van de Gebruiker, de Klant of van derden uitdrukkelijk uit.
Artikel 3 Inschrijving, levering en betaling
A. De totstandkoming van de Overeenkomst, toegang tot de leeromgeving en tot de Community vinden plaats:
A1. Voor Digitale Cursussen (Art 1B par B1) na eenmalige betaling via de Website (individuele licentie) of na het geven van een akkoord op de offerte van Aanbieder door Klant (groepslicentie).
A2. Voor Digitale Cursussen (Art 1B par B2) na eenmalige betaling via internet en daarna door middel van periodieke afschrijvingen via automatische incasso. Indien de eerste betaling via internet wordt afgerond, wordt dit tevens gezien als goedkeuring van de Gebruiker of de Klant voor de uitvoering van periodieke, automatische afschrijvingen van dezelfde rekening als waarmee de eerste betaling is gedaan.
B1. Inschrijving en betaling voor een individuele licentie vinden plaats via de Website van de Aanbieder. Na de inschrijving zal de Aanbieder de inschrijving bevestigen. Na de bevestiging is de inschrijving afgerond en neemt de Aanbieder contact op met de Gebruiker en zal toegang worden verschaft tot de Dienst waarvoor inschrijving en betaling hebben plaatsgevonden.
B2. Inschrijving en betaling voor een groepslicentie vinden plaats na akkoord van de Klant op de door Aanbieder uitgebrachte offerte. Na de inschrijving zal de Aanbieder de inschrijving bevestigen. Na de bevestiging is de inschrijving afgerond en neemt de Aanbieder contact op met de Klant en zal toegang worden verschaft tot de Dienst waarvoor inschrijving en betaling hebben plaatsgevonden.
C. Na de inschrijving verloopt het contact met betrekking tot de levering van de Dienst via de Aanbieder.
D. Betaling voor een Groepslicentie geschiedt door het overmaken van het verschuldigde bedrag op een door aanbieder aangewezen bankrekening. De factuur wordt door Aanbieder digitaal verstuurd naar de Klant en heeft een betalingstermijn van 14 dagen.
E. Indien de betaling plaatsvindt via de Website ten behoeve van de Aanbieder geschiedt de betaling via de betaaldiensten van een door de Website aangewezen Betaalprovider.
F. Indien de betaling niet uiterlijk op de vervaldatum is betaald, is Gebruiker of Klant in verzuim. Na sommatie krijgt Gebruiker of Klant alsnog de gelegenheid om het verzuim te herstellen en de betaling binnen 1 week te voldoen. Als daarna binnen 1 week de betaling niet heeft plaatsgevonden, is Aanbieder gerechtigd een incassobureau opdracht te geven de vordering te innen. Eventuele buitengerechtelijke kosten zijn geheel voor de Gebruiker of de Klant.
G. Betaalt de Gebruiker of de Klant niet binnen de overeengekomen termijn, dan is Aanbieder gerechtigd een rente van 1% per maand in rekening te brengen vanaf de dag dat de Gebruiker of de Klant in verzuim is.
H. Gebruiker en Klant kunnen zowel zakelijke als niet-zakelijke relaties zijn.
I. Licenties zijn geldig voor de periode van 1 jaar. Na afloop van dit jaar kan Gebruiker of Klant ervoor kiezen de licentie te verlengen. Hiervoor is een bedrag verschuldigd van 25% van de oorspronkelijke aanschafwaarde van de licentie.
J. Er kan worden afgeweken van de bepalingen in Art. 3 par. I indien zowel aanbieder als Klant of Gebruiker hiervoor schriftelijk en ondubbelzinnig toestemming heeft gegeven aan de andere partij.
Artikel 4 Offerte
A. Een groepslicentie wordt door de Klant aangevraagd bij de Aanbieder.
B. Aanbieder verschaft Klant een digitale offerte. Aanbieder is gerechtigd zonder opgaaf van reden het verschaffen van een offerte te weigeren.
C. In de offerte worden in ieder geval de volgende punten opgenomen:
C1. De naam van de Klant
C2. Het aantal personen dat toegang zal krijgen tot de Dienst
C3. Het totaal te betalen bedrag door Klant aan Aanbieder, exclusief btw
C4. De betaaltermijn waarbinnen de factuur voor de Dienst door Klant aan Aanbieder dient te zijn voldaan indien Klant akkoord geeft op de offerte
D. De offerte heeft een geldigheidsduur van 30 kalenderdagen, tenzij in de offerte anders wordt vermeld.
E. Klant geeft akkoord op de offerte door het plaatsen van een digitale handtekening. De persoon die deze handtekening plaatst, geeft met plaatsen van de handtekening tevens aan dat hij / zij gerechtigd is om namens Klant de Overeenkomst te accorderen en te ondertekenen.
F. Indien blijkt dat de persoon die de handtekening plaatst niet gerechtigd is tot deze handeling, zal Klant Aanbieder hiervan zo snel mogelijk in kennis stellen. Eventuele schade die voortvloeit uit deze handeling, zal terstond en volledig door Klant aan Aanbieder worden vergoed.
G. Met het akkoord geven op de offerte geeft Klant aan akkoord te zijn met Art. 4 par. C2, C3 en C4. Vanaf dat moment vloeien voor Aanbieder en Klant de rechten en de plichten voort zoals omschreven in de offerte.
H. Nadat Aanbieder in kennis is gesteld van het akkoord op de offerte, zal Aanbieder de Groepslicentie zo spoedig mogelijk ter beschikking stellen aan Klant.
I. Nadat de Groepslicentie ter beschikking is gesteld, zal Aanbieder een factuur naar Klant sturen voor aanschaf van de Groepslicentie. De factuur wordt verstuurd via e-mail naar een door Klant kenbaar gemaakt mailadres. De factuur dient door Klant betaald te worden op een door Aanbieder aangewezen bankrekening. De betalingstermijn voor de factuur bedraagt 14 kalenderdagen. De factuur dient in één keer betaald te worden.
J. Indien Klant de factuur niet of niet volledig betaalt, is Klant in verzuim conform Art.3 par. F en G.
K. Er kan worden afgeweken van de bepalingen in Art. 4 par. I indien zowel aanbieder als Klant hiervoor schriftelijk en ondubbelzinnig toestemming heeft gegeven aan de andere partij.
Artikel 5 Prijzen
A. De prijzen staan vermeld op de Website exclusief het geldende btw-tarief, tenzij anders vermeld. De kosten die betaald moeten worden met betrekking tot de inschrijving voor de Dienst van Aanbieder, staan duidelijk vermeld bij de cursusinformatie.
B. De prijzen die op de Website staan vermeld, kunnen niet wijzigen tijdens het afronden van de inschrijving. U betaalt het bedrag dat zichtbaar is bij de opleidingsinformatie en wat tevens aan u bevestigd wordt, indien u elektronisch akkoord gaat met inschrijving. Daarin wordt de prijs opnieuw vermeld.
C. Deze Algemene Voorwaarden zijn voorafgaand aan de Overeenkomst in te zien op de Website en maken integraal deel uit van de algemene informatievoorziening van de Aanbieder.
Artikel 6 Annulering
A. Voor Digitale Cursussen zoals vermeld onder Art 1B par B1 en B2 geldt dat er geen annulering mogelijk is zodra toegang is verkregen tot de leeromgeving.
B. Voor een Groepslicentie geldt dat er geen annulering door de Klant mogelijk is zodra de Klant de offerte van Aanbieder heeft goedgekeurd, tenzij schriftelijk anders wordt overeengekomen.
C. Aanbieder heeft het recht Overeenkomst te annuleren indien naleven van de Overeenkomst voor de Aanbieder, Gebruiker of Klant nadelige gevolgen heeft welke bij het afsluiten van de Overeenkomst redelijkerwijs niet waren te voorzien.
D. Indien de Gebruiker of de Klant na aanvang van de Dienst de Overeenkomst annuleert, bestaat er geen recht op enige restitutie van het door de Gebruiker of de Klant aan Aanbieder betaalde of nog verschuldigde bedrag.
Artikel 7 Ontbinding
A. Indien sprake is van een Dienst zoals vermeld onder Art 1B par. B1 of par. B2, dan heeft de Gebruiker of de Klant, nadat hij zich online heeft aangemeld en de betaling heeft voldaan en het cursusmateriaal aan hem ter beschikking is gesteld door de Aanbieder, geen recht op ontbinding.
B. Aanbieder is gerechtigd om zonder opgaaf van reden de Overeenkomst te ontbinden of niet in te laten gaan. Reeds gedane betalingen zullen in dat geval door Aanbieder teruggestort worden aan de Gebruiker of de Klant.
Artikel 8 Aansprakelijkheid
A. Aanbieder is niet aansprakelijk voor zover de tekortkoming als gevolg waarvan de Gebruiker of Klant schade lijdt, niet aan Aanbieder is toe te rekenen (in ieder geval omvattende de inhoud en de uitvoering van de Dienst door de Aanbieder) en/of de Gebruiker of de Klant Aanbieder geen redelijke termijn heeft gesteld om de tekortkoming te herstellen. Een redelijke termijn bedraagt in ieder geval 10 werkdagen.
B. De aansprakelijkheid van Aanbieder is in elk geval beperkt tot maximaal het door de Gebruiker of de Klant betaalde cursusgeld voor de Dienst, dan wel het cursusgeld van dat gedeelte van de Dienst waaruit de aansprakelijkheid van Aanbieder voortvloeit.
C. Aanbieder kan nog niet betaalde bedragen voor een individuele licentie of een Groepslicentie verrekenen met een eventuele (schade)vergoeding als Aanbieder op grond van dit artikel aansprakelijk is.
D. De Gebruiker of de Klant vrijwaart Aanbieder tegen alle aanspraken van derden die verband houden met de door Aanbieder geleverde producten en/of diensten.
Artikel 9 Persoonsgegevens
A. Aanbieder verwerkt de door de Gebruiker verstrekte persoonsgegevens in overeenstemming met het Privacybeleid van Aanbieder.
Artikel 10 Intellectueel eigendom
A. Aanbieder behoudt alle intellectuele eigendomsrechten (waaronder auteursrecht, octrooirecht, merkenrecht, tekeningen- en modellenrecht, etc.) op alle ontwerpen, tekeningen, geschriften, dragers met gegevens of andere informatie, offertes, afbeeldingen, schetsen, modellen, maquettes, etc., tenzij partijen schriftelijk anders zijn overeengekomen.
B. De Gebruiker of de Klant mag genoemde intellectuele eigendomsrechten niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Aanbieder (laten) kopiëren, aan derden tonen en/of ter beschikking stellen of op andere wijze gebruiken.
C. Indien de wederpartij de Algemene Voorwaarden over intellectueel eigendom overtreedt, dan verbeurt hij voor elke overtreding ten behoeve van Aanbieder een onmiddellijk opeisbare boete. Is Gebruiker of Klant een consument, dan bedraagt deze boete € 1.000. Is de Gebruiker of de Klant een rechtspersoon, dan bedraagt deze boete € 5.000.
Artikel 11 Conformiteit
A. De Dienst moet beantwoorden aan de Overeenkomst en op deskundige wijze en met gebruikmaking van deugdelijke faciliteiten worden uitgevoerd.
B. De Dienst omvat alle voor de Gebruiker of de Klant benodigde studiematerialen. Indien de Gebruiker of de Klant additioneel cursusmateriaal verlangt, dan zullen de kosten daarvan achteraf aan de Opdrachtgever in rekening worden gebracht.
Artikel 12 Wijziging Algemene voorwaarden
A. Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen, kunnen de Algemene Voorwaarden door Aanbieder worden gewijzigd. Wijzigingen van de Algemene Voorwaarden worden ten minste tien kalenderdagen voor de inwerkingtreding daarvan bekendgemaakt en vervolgens met Gebruiker of Klant overeengekomen.
B. Bekendmaking vindt plaats door middel van een persoonlijke kennisgeving of door middel van een algemene kennisgeving op de Website.
Artikel 13 Klachten en geschillenregeling
A. Klachten over de levering van een Dienst dienen schriftelijk aan Aanbieder gemeld te worden, tenzij de aanvangsdatum ligt binnen 7 dagen na het moment van ontstaan van de klacht. In dat geval kan de Gebruiker of Klant de klacht ook mondeling aan Aanbieder melden.
B. Klachten worden doorgaans binnen 14 dagen door Aanbieder afgehandeld. De afhandeling van een klacht gebeurt schriftelijk.
C. De klacht dient binnen drie maanden na het ontstaan ervan aan Aanbieder bekend te zijn gemaakt. Klachten die buiten deze termijn aan Aanbieder worden gemeld, worden niet in behandeling genomen
Artikel 14 Toepasselijk recht
A. Mocht er desondanks verschil van mening blijven, dan wordt de Overeenkomst beheerst door Nederlands recht, tenzij op grond van dwingend recht het recht van een ander land van toepassing is.
B. De rechter te Amersfoort is bevoegd over geschillen uit of in verband met deze Overeenkomst te oordelen.
VerbeterJeTaal.nl (onderdeel van Tamalexis)
Krabbenkreek 25
3823 JD Amersfoort
06 - 4127 9826
KVK-nr 61382795
BTW-nr NL001902467B19
Alle bedragen op deze site zijn exclusief 21% btw.